Arbeid in loondienst

U wilt een verblijfsvergunning aanvragen om arbeid in loondienst op Curaçao te kunnen verrichten. Het is dan vereist dat u in loondienst gaat werken bij een in Curaçao gevestigde werkgever.

Zowel uw werkgever als u dienen aan verschillende voorwaarden te voldoen.

In dit kader is van belang om aan te kaarten dat u in principe slechts bij één werkgever in dienst mag zijn en alleen in de functie waarvoor uw werkgever een TWV heeft ontvangen.

Verder is een arbeidsmarkt toetsing vereist. Uw werkgever dient deze arbeidsmarkt toetsing bij het Ministerie van De Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn aan te vragen. Nadat uw werkgever een TWV heeft ontvangen, kunt u bij de Toelatingsorganisatie organisatie van Curaçao (hierna: TOC) een aanvraag voor een verblijfsvergunning indienen. De TOC zal vervolgens toetsen of u aan de toelatingsvoorwaarden voldoet.

Er zijn gevallen waarbij een werkgever ontheven is van de verplichting om een TWV ten behoeve van de werknemer aan te vragen.

Wilt u meer over deze procedure weten of een aanvraag indienen? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze immigratie experts door te bellen naar (+5999) 650 95 98 of te mailen naar info@imclaw.org