Gezinsvorming gezinshereniging

Wilt u op Curaçao met uw gezinsleden samenwonen dan dient u een verblijfsvergunning aan te vragen met als doel gezinsvorming gezinshereniging.

Een gezinslid is uw:

  • Echtgenoot /echtgenote
  • Minderjarige kinderen of meerderjarige kinderen tot 27 jaar indien studerend.
  • Juridische vader/juridische moeder

Gezinshereniging

Is de hereniging van een persoon welke legaal in Curaçao verblijft met een of meer gezinsleden uit het land van herkomst of elders. Dit betekent dus dat het gezinsverband ontstond voor u vestiging op Curacao.

Gezinsvorming

Betreft vormen van een wettelijk gezinsverband op Curacao. Hierbij gaat het dus om het vormen van een gezinsverband nádat uw nieuwe gezinslid zich op

Let op:

  • Indien een van de ouders van een of meer van de kinderen niet meekomt naar Curaçao dient een kopie van het geldige paspoort van de achterblijvende ouder tezamen met een notariële verklaring van geen bezwaar van achterblijvende ouder overgelegd worden.
  • Indien de vader of de moeder alleen het ouderlijk gezag/voogdijschap heeft dan een kopie van de uitspraak van het Gerecht.
  • De echtgenote/echtgenoot van een persoon met de Nederlandse nationaliteit geniet van bepaalde voordelen voor wat betreft de uitlandigheidsvereiste en het verrichten van arbeid in loondienst.

Wilt u meer over deze procedures weten of een aanvraag indienen? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze immigratie experts door te bellen naar (+5999) 650 95 98 of te mailen naar info@imclaw.org