Werkvergunning / Tewerkstellingsvergunning (twv)

Wilt u als buitenlandse arbeidskracht op Curacao arbeid in loondienst verrichten? Dan dient uw werkgever een werkvergunning, beter bekent als tewerkstellingsvergunning (twv), aan te vragen bij de Ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn.

Een tewerkstellingsvergunning (twv) is een vergunning die de werkgever van een buitenlandse arbeidskracht nodig heeft om die persoon te werk te stellen. Het is een werkgever namelijk verboden om een vreemdeling arbeid te laten verrichten zonder een twv.

Naast een tewerkstellingsvergunning heeft de buitenlandse arbeidskracht ook een verblijfsvergunning nodig om op Curaçao te kunnen wonen.

Sommige werkgevers komen in aanmerking voor de versnelde procedure. Het belangrijkste verschil tussen de reguliere procedure en de versnelde procedure is dat er sprake is van een “versnelde besluitvormingsprocedure”. Er wordt binnen een korte termijn op de aanvraag beslist.

Verder zijn de voorwaarden waaraan dient te worden voldaan anders dan bij de reguliere procedure.

Wilt u meer over deze procedures weten of een aanvraag indienen? Neem dan vandaag nog contact op met één van onze immigratie experts door te bellen naar (+5999) 650 95 98 of te mailen naar info@imclaw.org